Segueix-nos a
Més informació
© 2022 Traumagrup. Tots els drets reservats

Abordatge retroperitoneal transpsoas (XLIF)

L’abordatge retroperitoneal transpsoas (XLIF) és una tècnica quirúrgica innovadora que permet realitzar la fusió vertebral lumbar mitjançant un petit abordatge lateral a l’abdomen.

Tècnica

Aquesta tècnica es pot aplicar en varies patologies: degenerativa, estenosi, fractures vertebrals, cirurgians de revisió, deformitats de columna i/o tumoral.

En la tècnica XLIF realitzem una incisió abdominal lateral, posteriorment separem les fibres musculars dels músculs oblics i el transvers de l’abdomen per accedir a l’espai retroperitoneal on localitzem el múscul psoes, el qual travessem mitjançant neuromonitorització i instruments específics per accedir a la cara lateral de la columna vertebral on anem a realitzar la intervenció.

Avantatges

Els avantatges d’aquesta tècnica són un abordatge mínimament invasiu en el qual no lesionem la musculatura lumbar, la qual cosa ajuda a tenir un menor dolor postoperatori i una recuperació més ràpida del pacient tant intra com posthospitalària. Un altre avantatge és la col·locació de forma segura d’implants de major grandària i superfície, que permet una major taxa d’artròdesi / fusió vertebral i una millor reducció anatòmica del segment vertebral intervingut, permetent la millor reducció de les deformitats en el raquis lumbar.

La taxa de complicacions és molt baixa quan es realitza per cirurgians especialitzats en cirurgia de columna.

Postoperatori

Durant el postoperatori el pacient pot presentar una debilitat proximal i formigueig de la cama pel dolor i irritació del múscul psoes que envaïm en realitzar l’abordatge, aquestes molèsties solen desaparèixer espontàniament durant el primer mes post quirúrgic.

El dany d’ estructures neurològiques del plexe lumbar està descrita en menys d’ 1′ 5% i la lesió d’ òrgans o vasos abdominals és molt rara amb una incidència de menys d’ 1%.

En conclusió és una tècnica innovadora i mínimament invasiva que ens permet abordar un nombre important de patologies de la columna lumbar amb seguretat, ràpida recuperació, bons resultats i satisfacció del pacient.

Necessites ajuda? Demana una cita amb nosaltres i estarem encantats d'atendre't .