Segueix-nos a
Més informació
© 2022 Traumagrup. Tots els drets reservats

Pròtesi de Disc Cervical

La cirurgia d’artroplastia cervical (ADR) és la substitució del disc intervertebral cervical afecte per un dispositiu intervertebral que manté les propietats de mobilitat fisiològica d’un disc intervertebral sa.

Indicació

La cirurgia d’ADR està indicada en pacients relativament joves amb hèrnia discal cervical, discopatia degenerativa lleu / moderada en la qual no hi ha artrosi de les articulacions posteriors, o clínica d’insuficiència discal.

Clínicament presenten dolor cervical +/- dolor irradiat en extremitats superiors, el dolor pot estar acompanyat de mal de cap i marejos.

Cirurgia

La tècnica quirúrgica es realitza per via anterior amb una petita incisió d’ uns 4 cm, a la zona davant del lateral del coll. Durant l’abordatge es rebutgen de forma roma les estructures viscerals i vasculars fins a arribar a la zona anterior de la columna vertebral cervical. Es localitza el disc afecte mitjançant Rx i es procedeix a l’ extracció completa del disc i osteòfits que provoquen compressió neurològica. Finalment s’ insereix l’ ADR en l’ espai intervertebral sota control Rx.

Postoperatori

Els pacients pugen a l’habitació amb un drenatge, que és retirat l’endemà. Inicien la sedestació i deambulació progressiva a les 6 hores de la intervenció. Essent donats d’ alta a les 24 hores. Posteriorment es retira el punt de la sutura intradèrmica als 15 dies de la cirurgia i els pacients poden retornar a les seves activitats habituals al mes i mig de la intervenció (aquest temps dependrà del tipus de Treball del pacient).

Complicacions

Les complicacions immediates són les secundàries a la via d’abordatge: disfonia transitòria, sagnat i dificultat en la deglució per la inflamació provocada per la cirurgia i/o la intubació. Les complicacions a llarg termini serien el mal funcionament de la pròtesi cervical, l’ extrusió de la mateixa o la fusió espontània del segment operat per calcificacions anteriors a la pròtesi.

Necessites ajuda? Demana una cita amb nosaltres i estarem encantats d'atendre't .