Segueix-nos a
Més informació
© 2022 Traumagrup. Tots els drets reservats

Tractament de l’Artrosi de Turmell

El Dr. Torrent va realitzar una rotació fellowship amb el Professor Beat Hintermann al Kantonnspital de Basilea (Suïssa). El Professor Hintermann és un referent mundial en el tractament de l’artrosi de turmell.

Procediment

Hi ha un gran nombre de persones que desenvolupen desgast o artrosi prematura del turmell. La causa més freqüent és com a seqüela d’una fractura del turmell o després d’una inestabilitat crònica dels lligaments.

Quan succeeix aquesta artrosi prematura, els pacients presenten dolor important en caminar i dèficit de la mobilitat del turmell. A més, aquesta situació provoca limitació a l’hora de caminar i en pujar-baixar escales.

En les fases més inicials es pot millorar la situació mitjançant plantilles i injeccions intraarticulars. Però quan l’artrosi està més evolucionada les probabilitats de millora sense intervenció són més limitades.

El Prof. Hintermann ha desenvolupat un conjunt de tècniques quirúrgiques basades a canviar el suport del turmell. D’aquesta manera es pot disminuir el dolor i allargar la vida útil del turmell.

El suport o orientació del turmell es pot modificar mitjançant osteotomies. Una osteotomia és un tall o fractura controlada de la tíbia i peroné. Realitzem aquests talls en forma de falca en tíbia i peroné, planificant com canviar l’orientació. Llavors amb aquest canvi som capaços que el turmell doni suport a la part més sana, i d’aquesta manera podem disminuir el dolor.

Durant aquestes setmanes a Basilea el Dr. Torrent va assistir a nombroses intervencions d’aquest tipus i a les sessions de planificació. El tractament final de l’ artrosi de turmell és la fixació definitiva o en alguns casos la pròtesi de turmell. Aquest tipus de tècniques dissenyades pel Prof Hintermann permeten que el pacient millori del dolor provocat per l’artrosi, i que es pugui retrassar el moment de la fixació.

Necessites ajuda? Demana una cita amb nosaltres i estarem encantats d'atendre't .