Segueix-nos a
Més informació
© 2022 Traumagrup. Tots els drets reservats

Tractament percutani de la discopatia lumbar i l’hèrnia discal

La discopatia és la patologia en la qual tot o part d’un disc de la columna vertebral es deshidrata, perd altura i es pot desplaçar a través d’un lligament debilitat originant una hèrnia discal continguda.

Procediment

Els mètodes conservadors de tractament per a aquesta patologia abasten des de la fisioteràpia a la teràpia contra el dolor. Un cop esgotats els mètodes conservadors, és on abans d’arribar a una cirurgia oberta, tenim el procediment Disc-FX com a alternativa.

Aquest procediment quirúrgic és mínimament invasiu i ambulatori sense necessitat d’ ingrés hospitalari, essent molt efectiu per al tractament del dolor lumbar causat per una discopatia lleu o moderada del disc vertebral i sent també efectiu per al tractament la ciatàlgia produïda per una protrusió o hèrnia discal lumbar contingudes.

A Traumagrup amb el Dr David Bosch i el seu equip som un dels grups pioners en aquesta tècnica que portem desenvolupant durant més d’any i mig amb excel·lents resultats clínics.

Què és el Disc-FX?

La tècnica mínimament invasiva Disc-FX és fonamentalment una nucleoplàstia percutània. Aquesta intervenció consisteix a introduir lateralment una agulla guia i una cànula de treball a través d’una petita incisió de menys de 4mm a la pell fins al disc afectat. La posició de l’ agulla es determina mitjançant control intraoperatori amb Raigs X. La protrusió o hèrnia discal s’elimina mitjançant una petita pinça de disc i una sonda de radiofreqüència freda (Elliquence system®), que acaba d’eliminar el material compressiu i la inflamació. El procediment disc-FX, per tant, combina dues intervencions d’ invasió mínima realitzables en el disc intervertebral:

  1. Eliminació de la protusió o hèrnia del teixit intervertebral utilitzant micropinces quirúrgiques (nucleotomia).
  2. Un procediment tèrmic per reduir la inflamació i el volum mitjançant evaporació del teixit intervertebral (ablació).

Finalitzada la intervenció, només es requereix per tancar la pell, d’un punt de sutura per a la pell més un petit apòsit. Amb la tècnica Disc-FX evitem la vulneració de la musculatura paravertebral i la formació de cicatrius al voltant de la columna, disc vertebral o arrels nervioses. Aquestes cicatrius, freqüents en cirurgians obertes, poden ser causa de mal resultat quirúrgic per provocar dolor, afectar nervis i debilitar la musculatura paravertebral. En aquest sentit, amb Disc-FX evitem aquest tipus de cicatrius i podem evitar aquests problemes.

Recuperació més ràpida

Les possibilitats d’èxit de Disc-FX són molt bones, amb un 80% de pacients satisfets i només un 6% dels pacients que van millorar van presentar recaiguda. No obstant això, aquest procediment només pot resultar reeixit si se segueixen estrictament les indicacions concretes de l’especialista. Normalment els dolors d’esquena discogènics desapareixen durant les 2 primeres setmanes des de la intervenció Disc-FX.
A més, també és imprescindible l’aplicació d’un tractament posterior de rehabilitació per a poder mantenir el resultat obtingut i suprimir les possibles fallades musculars i febleses de l’esquena que poden fer reaparèixer el problema. Per a això és important introduir hàbits de vida beneficiosos per a l’esquena.

“L’èxit de la tècnica Disc-FX és alt. Fins al 80% dels pacients que són intervinguts presenten millora clínica significativa com per a evitar procediments més agressius”

Necessites ajuda? Demana una cita amb nosaltres i estarem encantats d'atendre't .